Når der skal tages lån: bank eller online?

Det er de færreste der kan komme udenom, at skulle låne penge i løbet af ens liv. Typisk vil man opleve når man bliver voksen, at man vil gøre sig nogle større køb, såsom bil, hus, lejlighed, eller lignende. Her er det de færreste der har penge på kontoen til at betale kontant, og man må derfor tage et lån for at kunne klare udbetalingen. Traditionelt set har det været banken, som har været stedet hvor folk har søgt hjælpen, når de skulle låne penge. Et opkald til ens bank fører til en samtale og et længere forløb, hvor man får mulighed for at tage et af de lån, som ens bank tilbyder. Fordelen ved et banklån er, at man får en personlig rådgivning i, hvilket lån der er godt og hvad man skal tage hensyn til. Dog findes der en række af kritikpunkter ved banklån, som gør online lån langt mere attraktivt for de fleste mennesker.

Men online lån, får man en yderst enkel låneproces, som er hurtigt overstået så du kan få pengene ind på din konto. Kendetegnet ved banklånet er, at ansøgningen skal indeholde en masse informationer, hvilket gør at tiden før at låneansøgningen kan godkendes, kan være lang. Når du tager et online lån foregår ansøgningen elektronisk, og der er langt færre ting du skal tage stilling til. Eksempelvis skal du ikke redegøre for, hvad du ønsker at bruge pengene på. Det faktum at hele låneprocessen foregår online muliggør, at du kan tage et lån lige præcis hvor du vil, samt når du vil. Det giver også mulighed for at du kan se flere tilbud hos mange forskellige låneudbydere og derved finde det helt rigtige, frem for kun at få tilbud fra din egen bank. Spændet for hvor meget du kan låne online er desuden yderst bredt, fra et par hundrede kroner helt op til 300.000, hvilket betyder at du kan låne fra alt til mindre små-køb og op til store køb.

Efterlad et svar

  • (bliver ikke offentliggjort)

XHTML: Du kan anvende disse tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>